Kalevankankaan
kartta


Kuhmon keskustan
kartta

Weather Forecast

 

Sijainti

Kuhmo wikipedia
Kuhmo (aikaisemmin Kuhmoniemi) on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Kainuun maakunnassa, Oulun läänissä. Paikkakunnalla asuu 9 954 ihmistä ja sen pinta-ala on 5 456,92 km², josta 648,10 km² on vesistöjä. Väestötiheys on 2,1 asukasta/km². Kuhmon seurakunta erotettiin 1854 Sotkamon emäpitäjästä nimellä Kuhmoniemi ja siitä tuli kunta 1865. Nimi lyheni Kuhmoksi 1935 ja kunnasta tuli kaupunki vuoden 1986 alusta alkaen. Kaupungin itäraja on Suomen vanhinta itärajaa, jolla sijaitsee Vartiuksen raja-asema. Kuhmoa lähinnä oleva suuri kaupunki on Kostamus Venäjällä, hieman kauempana on Kajaani.)

Hotellimme sijaitsee Kuhmon kaupungin keskustasta 3 km Suomussalmen suuntaan (Mt 912) Lammasjärven rannalla. Keskustaan pääset myös kätevästi kävellen ja pyöräillen kevyenliikenteen väylää sekä soutaen, meloen tai hiihtäen Lammasjärven kautta.

Wild Taiga – Kuhmo ja Suomussalmi
Vihreät metsät, aavat suot, puhdas vesi ja rikas eläimistö ovat osa Kuhmon ja Suomussalmen koskematonta luontoa, Wild Taigaa. Wild Taiga on elämysten ja rentoutumisen tyyssija sekä lumoava kokonaisuus havumetsiä, kirkkaita vesistöjä, rikasta kulttuuria, monipuolista tekemistä sekä aidosti ystävällisiä ihmisiä. Nähtävää, kuultavaa, maistettavaa, aistittavaa ja koettavaa – elämää sen kaikissa väreissä – löytää alueelta kaikkina vuodenaikoina ja vuoden jokaisena päivänä.

Itäisen Kainuun luonnonkauniissa ympäristössä voi ihailla metsän nisäkkäitä, etenkin suuria petoeläimiä – karhuja, susia ja ahmoja – jotka ovat muualla Euroopassa harvinaisia tai kokonaan kadonneet. Ulkoilmaihmisille alueella on tarjolla myös erilaisia retkeilyreittejä ympäri vuoden sekä erinomaiset mahdollisuudet metsästykseen, kalastukseen, marjastukseen, sienestykseen sekä melontaan ja erilaisiin safareihin.

Kuhmo ja Suomussalmi ovat lisäksi malliesimerkkejä rikkaan perinteen ja vahvan kulttuurin sopivasta sekoituksesta. Alueelle omintakeinen kulttuuri tulee Kuhmossa ja Suomussalmella vieraileville tutuksi erilaisissa kiehtovissa tapahtumissa ja juhlissa, näyttelyissä sekä mielenkiintoisissa vierailukohteissa.