Makumatka Kuhmoon

Makumatka sisältää kahden yön majoituksen Hotelli Kalevalassa sekä täysihoidon kuhmolaisilla herkuilla paikallisissa ravintoloissa.

Hinta / henkilö alkaen

249 €

Saatavuus

Ympäri vuoden

Kesto

2 yötä

Makumatkalla tarjoamme kuhmolaisia herkkuja paikallisissa ravintoloissa. Tarjolla on mm. oman järven kalaa, paikallisia leivoksia ja retken lopuksi Pohjolan pidot.


Leipä eri muodossa on Kainuun ruokakulttuurin perusta ja ylpeys. Marjarönttöset, teokset ja avokukot kuuluvat halutuimpiin ja eksoottisimpiin kainuulaisiin herkkuihin. Kainuun Rönttönen on saanut EU:n maantieteellisen merkinnän suojan (SMM) vuonna 2008. Tämä tarkoittaa, että maakunnan ulkopuolella valmistettuja rönttösiä ei saa kutsua Kainuun rönttösiksi.(Ruokatieto.fi)

Muita tärkeitä elementtejä ruoan valmistuksessa ovat kala, marjat, juurekset sekä villiyrtit. Kainuun ruokaperinne on ottanut omakseen piirteitä monelta eri ilmansuunnalta ja luonut niistä oman herkullisen yhdistelmänsä.

Tällä matkalla haluamme tarjota kattauksen paikallisesta ruokaperinteestä.


Ryhmille, min. 16 hengelle


Päivä 1:
Saapuminen Hotelli Kalevalaan Lammasjärven rannalle.
Kolmen ruokalajin illallinen hotellilla, tarjolla mm. Lammasjärven kuhaa ja muita paikallisia sesongin ruokia.

Päivä 2:
Aamiainen hotellilla.

Lounas Kahvila Juttua, Kuhmo-talo.
Tarjolla mm. kuhmolaista kalakukkoa, menu on kauden mukaan suunniteltu. Samalla on mahdollista tehdä opastettu vierailukierros Kuhmo-taloon.

Iltapäiväkahvit, kahvin tai teen lisäksi tarjolla paikallisia leipomotuotteita (rönttösiä, piirakoita, makeaa kahvileipää).

Hotellilla iltasaunat porealtaineen.

Illallinen Pohjolan talolla (170m kävelymatka hotellilta): Pohjolan pidoissa herkutellaan vatsat täyteen.

Päivä 3:
Aamiainen hotellilla, uloskirjaus

Hinta/henkilö
249 € /2 hengen huoneessa
309 €/1 hengen huoneessa

Menuun on mahdollista valita lisäksi ruokajuomat suosituslistojen mukaisesti.

Ohjelmaan on mahdollista yhdistää mm. Eilan kulttuurikierros, vierailu Lentuan koskella tai muuta ryhmän haluamaa ohjelmaa.