Kuhmossa on monipuoliset mahdollisuudet moottorikelkkailuun - reilu 400 km merkattuja moottorikelkkareittejä ja kaksi isoa freeride-aluetta. Kuhmossa voi ajaa myös ympyräreitin, eli 170 m mittaisen itälenkin. Molemmat freeride-alueet ovat itälenkin varrella.

UUSI Romuvaaran freeride-alue on Kuhmon keskusta n. 25 km päässä eli loistava päiväretkikohde. Lanauksessa olevia kelkkareittejä on n. 220 km.

Kelkkailijoille on myös hyvät kelkkareittiyhteyden niin Lieksaan, Nurmekseen, Sotkamoon kuin Suomussalmen suuntaan. Poikkea Kuhmossa reittien äärellä nauttimassa palveluista tai valitse meidät lähtö- ja paluupaikaksi lomien kelkkareissuille!

Pääset reiteille suoraan Hotelli Kalevalan ulko-ovelta, kysy majoitustarjousta sales@hotellikalevala.fi!

Ajankohtaiset päivitykset kelkkailuun liittyen Kuhmossa:
Kuhmon Kelkkateam Ry

Kelkkaurat Kuhmossa:
Suomen kelkkareitit - www.kelkkareitit.fi
Kainuun kelkkaurat - Kamore
Metsähallituksen kartta

Freeride-alueet Kuhmossa

Kuikka 2500 ha

Kelkkailun harrastajat voivat ajaa noin 2500 hehtaarin alueella Kuhmon itärajalla Koukkula – Kuikka alueella. Kulku alueelle on Kivikiekin tien kautta. Alue liittyy itärajan kelkkailu-urastoon. Eteläreunalle on aurattu parkkialue, jossa on WC ja nuotiopaikka ja opasteet.

Kuikan alue on selkeä, metsätiestön rajaama. Alue rajoittuu yksityismaihin ja luonnonsuojelualueeseen. Rajat on merkitty punaisella ja sinisellä nauhalla. Suojelualueilla ja yksityismailla ei saa ajaa. Alueen sisällä on kiellettyä ajaminen alle kolmen metrin korkuisessa taimikoissa.

Kuikka freeride kartta >>


UUTTA KAUDELLE 2023 - Romuvaara 1300 ha

Uutena alueena on avattu Romuvaara, joka rajautuu etelässä ja lännessä moottorikelkkauraan. Pohjoisessa ojaan/vanha kulku-uraan, idässä puroon/järveen ks. kartta. Kuhmon keskustasta Romuvaaraan on matkaa kelkkauraa pitkin n. 25 km. Autolla pääsee alueelle Lentiirantieltä Riihivaarantien ja Sarvijärventien kautta (alue Sarvijärventien varressa), jos kaupunki aurannut tien. Muutoin kulku kelkalla kelkkauraa pitkin.

Metsähallitus ja Kuhmon kaupunki ovat tehneet käyttöoikeussopimukset (vuokrasopimukset) Kuhmon vapaankelkkailualueista. Molemmista kelkkailualueista ja niille johtavan tien talvihoidosta vastaa Kuhmon kaupunki. Kaupunki tiedottaa myös alueiden käyttöönotoista.

Kelkkailussa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Alueella on puroja, joiden jää ei ole kantavaa. Alueella liikkuessa voi kohdata eläimiä, mm. hirviä, joita kelkkailulla ei saa häiritä. Alueella ajoon vaaditaan Metsähallituksen uralupa.

Romuvaara freeride kartta >>


Kuva: Kuhmon Kelkkateam Ry