Palvelemme

Vastaanotto 7:00 (8:00) - 21:00 tai sovitusti.
Aamiainen arkisin 7:00 - 10:00, viikonloppuisin 8:00 - 10:00.
Aulabaari joka päivä klo 9:00 alkaen n. klo 21:00 asti.
A la carte -keittiö ti-la 17:00 - 21:00.
Myyntipalvelu avoinna arkisin klo 9:00 - 17:00.

Pidämme oikeudet muutoksiin.

Hotelli
Hotelli Kalevala on yksityinen hotelli Kuhmon keskustan tuntumassa Lammasjärven rannalla. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Ilpo Väisänen ja se on rakennettu Kalevala-eepoksen Kokko-linnun muotoon. Hotelli on ainutlaatuinen maailmassa ja Museovirasto on julistanut rakennuksen SR-kohteeksi (=suojattu rakennus).
Hotelli sijaitsee puhtaan luonnon keskellä kaukana teollisuudesta ja liikenteen melusta.

Huoneet
Hotellissa on yhteensä 47 huonetta: 35 standard kahden hengen huonetta, 4 yhden hengen huonetta, 5 superior-huonetta sekä 3 sviittiä. Inva-, allergia ja lemmikkihuoneita on saatavilla pyynnöstä.

Ravintola
Ravintolasta avautuu upea, vuodenaikojen mukaan vaihtuva näkymä Lammasjärvelle. Kesäterassi on erinomainen paikka illanistujaisiin, juhlatilaisuuksiin tai ryhmäruokailuihin. Paljon kiitosta saanut keittiömme tarjoaa paikallisia herkkuja suomalaiseen sekä kansainväliseen makuun, unohtamatta kasvisruokavaihtoehtoja.

Sähköautojen latauspiste
Hotellilta löytyy 22kW sähköauton latauspiste. Lataus 10 €/kerta.

Kokoukset
Hotellissa on 2 erillistä kokoustilaa 16-80 hengelle. Kokouspalvelu räätälöi kokoukset ja oheispalvelut toiveiden mukaan. Hotellin tilat mahdollistavat erilaisten juhlien ja seminaarien järjestämisen.

Saunat ja hyvinvointiosasto
Lämmitämme vieraillemme saunat joka ilta. Saunaosastolla on naisille ja miehille omat saunat, wellness-osasto rentoutumiseen, sisä- ja ulkoporeallas. Yleisillä saunavuoroilla on myös muutkin kuin majoittujat tervetulleita saunomaan.
Lisämaksusta voi varata turvesaunan, infrapunasaunan, hemmottelukylpyjä, hierontoja ja hoitoja mm. kalevalaista jäsenkorjausta. Saunatilat voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

Saapuminen
Hotelli sijaitsee n. 3 kilometriä Kuhmon keskustasta. Kuhmoon on helppo saapua Kajaanin kautta juna-bussi -yhteydellä. Kuhmon linja-autoaseman yhteydessä on taksiasema. Kajaaniin pääsee myös lentämällä Helsingistä. Tällä hetkellä julkista kulkuyhteyttä ei lentokentältä ole Kuhmoon.

Omalla autolla saapuville on Kuhmon keskustasta on hyvät opasteet Kalevalan alueelle. Hotellilla on ilmainen pysäköinti.

Esteettömyys
Hotellista löytyy tilavampi invahuone, jossa mahtuu helposti kulkemaan pyörätuolilla. Kylpyhuoneessa on tukikahvat. Huoneeseen pääsee hissillä.
Ravintolasaliin, saunaosastolle sekä kokoustiloihin pääsee pyörätuolilla. Ravintolasaliin pyörätuolilla kulkiessa henkilökuntamme tuo liikuteltavat rampit portaisiin.
Aulassa on liikuntarajoitteisille suunnattu yleinen wc.
Erikseen merkittyä inva-pysäköintipaikkaa ei ole. Henkilökuntamme neuvoo mihin auton voi parkkeerata.

Maksaminen
Meillä voi maksaa yleisillä pankki- ja luottokorteilla (ei American Express) ja käteisellä. Laskulla maksaminen laskutussopimuksella, laskutuslisä 10 €/lasku.

Kuhmon luonto ja kulttuuri
Kuhmon upea erämaaluonto tarjoaa hienot puitteet omatoimiseen liikkumiseen.
Aktiviteettitarjonta on runsasta kaikkina vuodenaikoina. Erikoisuutena mm. karhunkatselu.

Kuhmo on kuuluisa kulttuuristaan ja tarjoaa monia mielenkiintoisia tapahtumia ja käyntikohteita. Tunnetuimpia ovat Kuhmo-talo jossa soi heinäkuussa Kuhmon kamarimusiikkifestivaali, Kalevalaisen kulttuurin keskus Juminkeko näyttelyineen, Luontokeskus Petola sekä Talvisotamuseo ja Talvisodan taistelupaikat.