Tutustu Talvisotaan Kuhmossa

Hinta / henkilö alkaen

125 €

Saatavuus

Kesä

Kesto

2 yötä

Talvisota Kuhmossa -majoitustarjous

Kuhmon taistelut talvisodassa 80 vuotta sitten tunnetaan yleensä muita talvisodan rintamia huonommin. Talvisodan taisteluista yhtenä muistetaan aina Raatteentien motti. Kuitenkin yksi merkittävä puolustusvoitto saatiin etelämpänä Kuhmon alueella, jossa venäläiset joukot rynnistivät tietä pitkin kohti Kuhmon kirkonkylää. Heidät saatiin osittain motitettua.

Talvisodan taistelut koettelivat Kuhmoa laajasti. Sotatoimialueet ja sitä kautta tapahtumien vaikutukset näkyvät maisemassa vieläkin. Taisteluiden kannalta tärkeitä alueita ovat Saunajärven ja Lammasperän suunnat sekä Vetkon alue.

Kilpelänkankaalla ja Löytöjoen maastossa käytiin Kuhmon suunnan raskaimmat taistelut. Alueella on pommikuoppia, juoksuhautojen, poteroiden ja korsujen jäännöksiä. Saunajärven taistelualueilla on 1990-luvulla osittain entisöity suomalaisten ja neuvostoliittolaisten taisteluasemia sekä välirauhan aikana rakennettuja salpalinjaan kuuluvia panssarivaunuesteitä.

Kuhmon kaupungin omistamassa Talvisotamuseossa esitellään esineiden, valokuvien, pienoismallien ja äänitehosteiden avulla talvisodan aikaisia tapahtumia Kuhmossa.

Museossa voi tutustua evakuoitavien siviilien sekä suomalaisten ja neuvostoliittolaisten sotilaiden arkeen. Eri huoneissa esitellään eri teemoja kuten evakko, kirkonkylä, rintamahuolto, haavoittuneiden huolto, taistelut ja elämää rauhan solmimisen jälkeen.

Museossa vierailun jälkeen voit jatkaa tutustumista alueen taistelupaikkoihin maastossa. Museosta saa opastuksen ja ajo-ohjeet kierrokselle.

Majoitustarjouksemme kesälle 2021 sisältää
- majoitus 2-hh 2 yötä kahdelle henkilölle
- pääsyliput kahdelle Talvisotamuseoon
- runsaat buffet-aamiaiset
- saunan ja wellness-osaston käytön yleisövuorojen aikana.

HINTA 250,00 €

Tarjous on voimassa 1.5. - 30.9. saatavuuden mukaan
(pois lukien 11.-25.7.2021 Kamarimusiikin aikana). Käytä varatessa koodia "talvisota".

Kuhmon Talvisotamuseo >>
Talvisota Kuhmossa >>
Motit ja muistomerkit >>