Vaikuttavaa Sotahistoriaa itärajalla

Lähde mukaan matkalle, jonka aikana tutuksi tulevat autenttiset taistelupaikat ja talvisotahistoria Kuhmossa ja Suomussalmella.

Saatavuus

Kesä

Kesto

3 vrk

Kuhmolla ja Suomussalmella oli molemmilla keskeinen rooli talvisodassa. Kuhmossa kiivaita taisteluja käytiin mm. Löytövaarassa, jossa suomalaiset onnistuivat pitämään asemansa sodan loppuun saakka. Raatteentiellä Suomussalmella käytiin puolestaan yksi koko sodan merkittävimmistä taisteluista.

Lähde mukaan matkalle, jonka aikana tutuksi tulevat autenttiset taistelupaikat ja talvisotahistoria Kuhmossa ja Suomussalmella.
Kesto: 3 vrk
Paikka: Kuhmo ja Suomussalmi
Ryhmäkoko: min. 16 hlöä

TALVISODAN TAISTELUT KUHMOSSA

Matkan ensimmäisenä päivänä saavutaan Kuhmoon, jossa majoittuminen Hotelli Kainuussa kaupungin keskustassa tai Hotelli Kalevalassa Lammasjärven rannalla.

Illallinen hotellilla ja mahdollisuus rentoutumiseen mm. saunoen. Toisena päivänä tutustutaan oppaan johdolla Talvisotamuseoon. Museo esittelee sodan aikaisia tapahtumia Kuhmossa mm. valokuvien ja pienoismallien avulla. Esillä on erilaisia teemoja aina evakuoinnista kirkonkylän pommituksiin ja rauhan solmimisen jälkeiseen elämään.

Museovierailun jälkeen ohjelmassa on kierros talvisodan taistelupaikoilla. Opas esittelee useita eri kohteita, kuten korsuja ja konetuliasemia. Retken aikana nautitaan lounas maastossa ja illaksi palataan hotellille, jossa on tarjolla runsas päivällinen.

SUOMUSSALMEN SOTAHISTORIA JA RAATTEENTIE

Aamiaisen jälkeen matkataan Suomussalmelle, jossa vierailukohteina ovat Raatteen Portin talvisotanäyttely ja kuuluisa Raatteentie. Opastettu kierros talvisotanäyttelyssä dokumenttifilmeineen ja Talvisodan monumentti kivikenttineen ovat vaikuttava kokemus. Raatteentien varrella nähdään mm. juoksuhautoja ja muistomerkkejä. Raatteen Portin Kanttiini Päämajassa nautitaan lounas tai paistotuore Ritarimunkki kahvin kera. Suomussalmella majoitutaan Kylpylähotelli Kiannon Kuohuihin tai kodikkaaseen Matkustajakoti Kuutamoon, illallinen nautitaan hotellilla tai historiallisessa Vanhassa Kurimossa. Kotimatkalle lähtö seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen.

Koska tarjolla on eri vaihtoehtoja majoituksiin ja ruokailuihin, niin ilmoitamme hinnan tehtyjen valintojen mukaisesti.

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET
Hotelli Kalevala
08 655 4100
sales@hotellikalevala.fi